Gesprek met dieren

Een gesprek met een dier is vaak verhelderend en versterkt de band tussen mens en dier.

Waarom een gesprek met een dier?

Dieren zijn heel blij als zij hun zegje mogen doen. Als eigenaar krijg je een beter beeld van wat er in het hoofd, het lijf en de wereld van het dier omgaat. Door in gesprek te gaan met je dier krijg je inzichten in de gedachten, emoties of fysieke problemen van jouw dier. Wanneer je weet waarom een dier bepaalde (ongewenste) manieren / gedragingen heeft, kun je helpen de situatie te verbeteren.

Belangrijker nog is dat het dier zijn of haar zegje kan doen. Dieren zijn hier ontzettend blij mee, want ook zij willen gehoord worden. Een gesprek met een dier is al een eerste stap in het verbeteren van jullie band, in de verwerking van gebeurtenissen of het oplassen van een probleem. Net zoals mensen hebben dieren soms ook alleen maar een luisterend oor nodig.

Een gesprek met een dier kan ook nuttig zijn wanneer er bij de dierenarts geen directe oorzaak gevonden kan worden waardoor het dier zich niet lekker voelt of waarom het dier zich anders gedraagt, ondanks behandelingen door de arts. We kunnen dan aan het dier zelf vragen wat hem of haar dwars zit. Hier kunnen hele verrassende antwoorden uitkomen. Niet alleen fysieke pijn die nog niet is opgemerkt door de dierenarts kan aan het licht komen, maar ook veranderingen in de thuissituatie van het dier kunnen gedragsproblemen veroorzaken.

Voor extra informatie over gesprek met dieren, kijk op de pagina Waarom gesprek met dieren?.

Consult

Een gesprek met dieren vindt op afstand plaats, het gesprek zelf doe ik dan ook zonder dat jij erbij bent. Het vervoeren van een dier brengt te veel stress met zich mee, en dat is nou juist wat we weg willen nemen.

Mail mij een foto van het dier waar deze (het liefst alleen) op staat en vermeld duidelijk zijn of haar naam. Schrijf in jouw mail de vragen die je hebt aan jouw huisdier en/of vertel mij de veranderde situatie die er is ontstaan.

Na het gesprek krijg je een reactie per mail met de antwoorden die jouw dier mij heeft gegeven. Voordeel is dat je dan de antwoorden op de gestelde vragen op je eigen tempo kunt lezen en wanneer jij er zelf aan toe bent. Uiteraard kun je n.a.v. de antwoorden nog verduidelijking vragen mocht dat nodig zijn.

Aanvullende informatie

Dieren hebben niet altijd zin om te praten. Dit komt niet vaak voor, maar het gebeurt. Ook wij als mensen hebben weleens een dag dat we geen zin hebben om te praten, dit hebben dieren natuurlijk ook. Wanneer dit het geval is, hebben we dat te respecteren. Ik vraag dan wel of ik op een ander moment nog een keer contact mag maken.

Dieren geven in een gesprek vaak aan wat ze graag anders willen zien. Deze boodschappen geef ik aan jou door. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je met deze informatie doet.

Wat kost een gesprek met dieren?

Dit consult kost 60,00 euro.
Dit is inclusief het verslag van het gesprek wat je achteraf per mail ontvangt.

Contact

Voor meer informatie of het aanvragen van een gesprek met jouw dier, neem contact op via het contactformulier, stuur een mailtje naar: info@itskihealingpraktijk.nl of bel naar 06 - 23728297.

Voor het aanvragen van een gesprek met jouw dier  heb ik de volgende gegevens nodig:

  • een foto van jouw dier
  • de naam van jouw dier
  • vermeld duidelijk dat het om een gesprek met jouw dier gaat.
  • welke vragen je graag beantwoord wilt hebben en/of omschrijf kort de situatie of het veranderde gedrag van het jouw dier.

Je krijgt van mij een bevestiging van het consult en aanvullende informatie per mail toegestuurd. De antwoorden krijg je altijd ook per mail toegestuurd.

Gesprek én healing dieren

Een gesprek met een dier wordt dikwijls aangevraagd omdat het beestje zich anders gedraagt dan normaal. Het dier heeft op dat moment vaak last van een bepaalde vorm van stress en kan vaak ook een healing gebruiken. Daarom bied ik ook een combinatie gesprek en healing voor dieren aan: een gesprek met en een healing voor jouw dier.