Vuurwerkmix van Bach

Originele Bach Bloesem Remedies

Filosofie van dr. Bach

We kijken naar de emoties van het dier en hoe een dier reageert op een bepaalde situatie. Aan de hand hiervan kunnen we de Bach Bloesem Remedies bepalen voor dit specifieke dier.

Vuurwerkmix van Bach

De vuurwerkmix is zo samengesteld dat deze gebruikt kan worden in een bepaalde situatie: de vuurwerkperiode in aanloop naar het nieuwe jaar. Deze situatie is zo extreem en ondanks dat niet elk dier helemaal hetzelfde op deze situatie reageert, kunnen we voor deze periode wel een goede vuurwerkmix maken die voor alle dieren werkt.

Dit is dan ook de enige standaard mix die ik aanbied, voor alle andere situaties gaan we afstemmen specifiek op jouw dier: zie Persoonlijke Bach Bloesem Mix.

Ondersteuning bij vuurwerkangst

Met de Bach Bloesem Remedies kun je op een natuurlijke manier angst en stress verminderen. De Bach Bloesem Remedies zorgen ervoor dat:

  • Lichaam en geest beter kunnen ontspannen en hierdoor kan jouw huisdier beter met deze stressvolle vuurwerkperiode omgaan.
  • Angst en trauma rondom de vuurwerkperiode niet wordt vastgezet in lichaam en geest. Hierdoor kan jouw huisdier na de jaarwisseling sneller terugkomen in de normale routine.
  • Onbalans in de emoties van het dier wordt hersteld op een zachte en natuurlijke wijze. Jouw dier komt sneller uit de angst en paniek toestand.

Er zijn verschillende voordelen bij het gebruik van de Bach Bloesem Remedies ten opzichte van andere kalmeringsmiddelen. De Bach Bloesem Remedies:

  • zijn volkomen veilig in gebruik, de dosering is nooit te hoog.
  • hebben geen negatieve of suf makende bijwerkingen. (zoals andere kalmeringsmiddelen dat vaak wel hebben).
  • zijn bij (bijna) alle dieren heel makkelijk toe te dienen... ja, ook bij katten.
  • kunnen in geval van nood, extra toegediend worden. Bijvoorbeeld: Er wordt vlakbij jouw dier een rotje afgestoken, dan kun je gewoon een extra dosering van de vuurwerkmix aan jouw dier geven.
  • kunnen veilig gebruikt worden naast eventuele andere medicaties.

Dosering vuurwerkmix

De dosering is voor elk dier gelijk: 4x daags 4 druppels van de vuurwerkmix over voer of een snoepje.

De vuurwerkmix wordt geleverd in een glazen flesje met pipet van glas. Dit betekent dat je de vuurwerkmix niet rechtstreeks in de bek van jouw dier druppelt. Het risico is te groot dat de glazen pipet breekt.

Uitgebreide beschrijving over hoe je jouw huisdier de Bach Bloesem Remedies kunt geven lees je hier. Doordat de Bach Bloesem Remedies bijna geur- en smaakloos zijn en de Bloesem Remedies over voer gegeven kunnen worden, zijn de Bach Bloesem Remedies ook uitermate geschikt voor katten.

Extra dosering

Het kan altijd gebeuren.. helaas.... dat er een enorm schrikmoment is voor jouw huisdier. Dan kun je jouw dier veilig een extra dosering geven van de vuurwerkmix zodra deze weer interesse heeft in een lekker snoepje. In het extreemste geval, kun je zelfs elk kwartier de dosering van 4 druppels blijven herhalen totdat jouw huisdier weer meer op het gemak is.

De rest van de dag vervolg je met het normale schema.

Concreet:

's Middags om 15 uur schrikt jouw huisdier enorm van een harde knal. Je geeft gedurende bijvoorbeeld 1 uur elk kwartier jouw huisdier 4 druppels vuurwerkmix op een lekker hapje (een stukje vlees gaat er vaak wel in). Na dit uur merk je dat jouw dier weer meer zichzelf is en stop je met de extra doseringen. Volgens het normale schema krijgt jouw dier 's avonds om 18 uur de derde dosering van de dag, hiermee vervolg je het normale schema.

Wanneer starten?

Het beste kun je starten met de vuurwerkmix twee weken voor de jaarwisseling. Dit betekent dat je 15 december kunt starten met de Bach Bloesem Druppels. Je maakt het flesje helemaal leeg. Dus in de eerste week van het nieuwe jaar geef jij jouw huisdier nog de Bach Bloesem Remedies.

 

De vuurwerkmix is niet in de winkel te koop.