Waarom healing voor mensen?

Wat is healing?

Healing is helen met energie. De gedachtegang is dat alles uit energie bestaat. Dus ook dier en mens (en plant). In deze energie kunnen blokkades ontstaan. Door deze blokkades kan de energie niet vrij stromen en ga je je moe of futloos voelen. Vaak is dit gevoel weg na een goede nachtrust; maar soms houdt het gevoel minder energie te hebben langere tijd aan. Dan kan een healing een uitkomst bieden. Tijdens een healing wordt vervuilde energie (energie die niet bij jou hoort, maar jij wel met je meedraagt) weggehaald en worden blokkades in jouw energiesysteem verminderd of zelfs weggehaald.

Gedurende een healing zal ik mij afstemmen op jouw energieveld. Hierdoor kan ik vervuiling en blokkades in jouw energieveld waarnemen zodat ik deze kan weghalen. Door het weghalen van de vervuilde energie en door het geven van andere energie aan blokkades kan de blokkade helen of soms meteen getransformeerd worden. Hierdoor kan de energie weer doorstromen op punten waar deze eerder geblokkeerd werd en ga jij je weer fit(ter) en vrolijk(er) voelen.

Denk hierbij aan de opwaartse spiraal, je voelt je weer fitter en kunt dus weer meer van dingen genieten. Hierdoor ga je weer meer dingen ondernemen waardoor jij je weer beter voelt. Ook bevordert een healing het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Maar een healing kan ook inzichten geven waarom je met bepaalde klachten of terugkerende patronen te maken hebt. Zowel door blokkades weg te halen als door de oorzaak van deze blokkades te achterhalen, kan een healing dus bijdragen aan verlichting van klachten en aan persoonlijke groei. Maar let op: een healing is een hulpmiddel, uiteindelijk ben je zelf aan zet om de stappen te nemen en patronen te doorbreken.

Hoe ontstaat een blokkade in mijn energiesysteem?

Dit kan heel veel oorzaken hebben, maar de meest voorkomende zijn:

 • (te) Veel stress waardoor je langzaam het overzicht verliest.
 • Vastgeroeste patronen of denkbeelden die niet bij jou horen en die je niet zelf kunt doorbreken.
 • Onverwerkte emoties bijvoorbeeld als gevolg van het verlies van een vriendschap, een baan of een dierbare.
 • Onverwerkte (traumatische) ervaringen die jou belemmeren in je doen en laten.

Hoe uit een blokkade zich?

Een langdurige blokkade in het energiesysteem kan zich uiten in fysieke en emotionele klachten:

 • Stress, overspannen of zelfs burn-out
 • Depressie(s) (Het blokkeren van levensvreugde of het niet kunnen zetten van een volgende stap vooruit)
 • Terugkerende fysieke ongemakken als bijvoorbeeld frequente hoofdpijn of rugpijn
 • Niet (helemaal) kunnen verwerken van het verlies van een vriendschap, een baan of een dierbare.
 • Vermoeidheid of sluimerend ontevreden gevoel door het niet kunnen doorbreken van vastgeroeste patronen of denkbeelden (veroorzaakt door bijvoorbeeld (onbewuste) angst).
 • Het niet meer kunnen onderscheiden en afvoeren van energie van anderen (met name herkenbaar voor een hooggevoelig persoon, healer of medium).

Wat doet een healing?

Bij genoemde klachten ziet dit er als volgt uit:

 • Bij stress, overspannen zijn of zelfs het hebben van een burn-out het verbeteren van het energieniveau, het weer helderder kunnen kijken naar situaties waardoor er weer stappen kunnen worden gemaakt op weg naar heling.
 • Bij depressies situaties weer positief kunnen overzien waardoor er een neerwaartse spiraal wordt stopgezet of zelfs wordt omgezet in een opgaande spiraal.
 • Het wegnemen van fysieke ongemakken als hoofdpijn en rugpijn. Maar ook het achterhalen van de oorzaak van deze chronische klachten.
 • Het zetten van een volgende stap tijdens een rouwproces na verlies van een vriendschap, baan of dierbare.
 • Het doorbreken van vastgeroeste patronen door het achterhalen van de oorzaak van de blokkade zodat deze opgelost kan worden.
 • Het helpen bij de verwerking van traumatische ervaringen. Hierdoor komt levensvreugde weer terug en de belemmering in je doen en laten vermindert of verdwijnt zelfs helemaal. Je leert weer jezelf te zijn.
 • De energie van anderen weer (beter) af kunnen voeren en buiten houden door het opschonen van de aura en chakra’s.
 • Een healing draagt bij aan het ontspannen van lichaam en geest.

En na de healing?

Een healing is niet een op zichzelf staand iets. Het zet het één en ander in beweging.
Er gebeurt wat er op dat moment nodig is en mag gebeuren. Rekening houdend met wat jij op dat moment aankan. Dit betekent dat wanneer je met een specifieke vraag of een specifiek probleem bij mij komt, deze vraag of dit probleem niet altijd meteen beantwoord of aangepakt kan worden.

Simpelweg omdat er misschien eerst andere blokkades opgelost moeten worden voordat we aan jouw specifieke vraag of probleem kunnen werken. Hierdoor kan het zijn dat er meerdere sessies nodig zijn om tot de kern te komen.

Zie het zo:

Stel je voor dat je een deur door wilt. Maar deze deur wordt geblokkeerd door een aantal dozen. Dan moet je eerst die dozen opruimen voordat je door de deur kunt. In sommige dozen moet je kijken wat erin zit om deze een plekje te kunnen geven. Van andere dozen weet je wat erin zit en kan je daardoor makkelijk opruimen. Weer andere dozen zijn, op dat moment, niet interessant omdat ze niet in de weg staan en kun je laten voor wat ze zijn. Zo loop je alle dozen na (dus jouw energie) en kun je op een gegeven moment de deur openen. Dit kan niet altijd in één sessie.

Ga naar Consulten voor mensen

Aanvullende informatie nodig?

Voor aanvullende informatie vul het contactformulier in, mail naar info@itskihealingpraktijk.nl of bel 06-23728297.

Mag ik jou ont-moeten?